De vier pilaren voor meer focus en rust in je hoofd

Wanneer je het gevoel hebt dat je hoofd overloopt en je absoluut geen rust meer in je hebt om in kaart te brengen wat moet en wat kan, dan weet je eigenlijk al dat je te lang door bent gegaan. Hard werken, tanden op elkaar, weinig relaxen, het moet even af, dat is de enige focus die je nog hebt gehad de laatste tijd. Dat is de gouden gewoonte, denk je, het heeft je altijd gebracht wat je wilde en dat zal het nu ook wel doen. Denkfout!

Het is een gewoonte van je brein om het liefst te doen wat je altijd doet. Dat is veilig, daar kun je in ieder geval de consequenties van overzien. Maar wat er echt van binnen gebeurt is dat het effect van je handelen niet meer de impact heeft van wat je dacht. Je kwaliteit van denken gaat achteruit, en dat geldt ook voor de kwaliteit van voelen en doen.

 

Hoe kun je nog effectief bezig zijn? Wat nu?

Oplossingen ligt niet in harder werken of nog efficiënter – het gaat niet meer om time-management maar om focusmanagement: waar leg je de focus,  en hoe krijg je het voor elkaar zo goed mogelijk om te gaan met alle verleidingen op je pad. Die zullen er genoeg zijn, je wordt maximaal uitgedaagd om alles uit jezelf te halen, zelfs tot overbelasting aan toe. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Je hebt waarschijnlijk voor je werk gekozen om impact te hebben, om iets neer te zetten, het verschil te maken. En niet om achter de feiten aan te lopen en er ook nog eens moe van te worden.

Wat je nodig hebt is weer grip hebben!

Wat je nodig hebt is weer grip hebben, over je werk, over jezelf en dat doen wat je wilde doen. Terug naar wat belangrijk is en daar je focus op afstemmen. Grip hebben maakt je weerbaarder tegen stress en zorgt er voor dat je structureel meer gedaan krijgt en ook nog eens met meer impact. En niet alleen in je werk.

Meer focus geeft meer aandacht in het moment, meer grip op je gedachten, rust in je hoofd, overzicht, beter slapen, je voelt je beter en dat merkt je omgeving ook!

Je haalt het beste uit jezelf als je nu al begint met de focus bij jezelf neer te leggen. Het gaat om jou, jouw verlangens, jouw dromen en jouw leven. Neem de tijd, neem de aandacht om een goede basis te creëren die je ook werkelijk de rust en ontwikkeling geeft waar je zo naar uitkijkt, voor je werk en voor jezelf als mens. Dan ervaar je ook moeiteloosheid omdat je juist dat doet wat je moet doen.

En dat is precies wat mij altijd heeft bezig gehouden, en waar ik heb gemerkt bij mijn klanten dat het draait om 4 belangrijke pilaren.

De vier essentiële pilaren voor meer focus en rust in je hoofd zijn:

  1. Afstand nemen
  2. Overzicht hebben
  3. Goede vragen stellen
  4. Praktische acties bepalen die impact hebben en resultaat opleveren

Wil je hier verder over praten met mij?

 

Als je geïnspireerd bent door mijn blogs en je de principes van afstand & tijd nemen, reflecteren en focussen op wat echt belangrijk is op jezelf wilt toepassen, maak dan hier een afspraak met mij.

In een vrijblijvend gesprek van 20 minuten ontdek je welke stappen voor jou resultaat gaan geven.

Meer inspiratie