Ik wil niet meer voorbij blijven gaan aan wat echt belangrijk is

Zo grappig… nou dacht ik het is tijd om eens wat meer over mezelf te vertellen. En hup, het gaat meteen weer alle kanten op in mijn gedachten. Waar te starten, wat te zeggen…. Een lang verhaal of gewoon lekker kort. Jah dat laatste, gewoon zoals ik ben, het belangrijkste er uit weten te filteren en daar een goed beeld van schetsen.

Waar ik van hou

Dat is vooral genieten, samen, gezellig eten/drinken, heerlijk in mijn eentje of samen de natuur in, pindakaas & sushi, hondje Rana, partner Joop, een goed gesprek, hardlopen, lezen, rommelen in de tuin, en niet zo moeilijk doen: bezig zijn met wat belangrijk is.

Leuke feitjes

  • zacht hardlopen in het bos ‘ik kan wel harder, maar vandaag kijk ik vogeltjes’
  • fan van ontspannen als discipline ‘een beetje meer moeiteloosheid mag wel’

Veel zien, kunnen en doen

En nog veel meer, echt geloof me, ik ben snel geïnspireerd zoals ik al zei. En ik wil veel doen en weten. En daar kom je grenzen tegen, dat geloof je ook. In wat je sowieso aankan, en ook in of het echt iets is dat goed voor jezelf is. Als je zo gericht naar buiten bent, anderen willen en kunnen helpen, het leuk vinden om te zorgen, dan mis je wel eens je eigen afslag naar binnen toe.

Dat gebeurt vaak bij mij, ik ben in wezen naar buiten toe gericht, altijd bezig met omgeving en het voor anderen naar hun zin maken. Maar heb ook een hele rijke binnenwereld. Van jongs af aan heb ik niet geweten wat ik er mee moest, en heb mijn weg gevonden in vooral veel doen. Tot mijn veertigste zo ongeveer. Toen dacht ik ‘waar ben ik toch mee bezig?’ Ik woonde en werkte al 20 jaar in regio Utrecht, en eerlijk gezegd… ik was al zeker 10 jaar hard aan het werk om me aan te passen aan anderen, er in te passen. Zonder voldoende resultaat. Voor mezelf. Want ik denk dat ik met recht wel kan zeggen dat ik voor mijn omgeving wel resultaat gaf en het beste van mezelf gaf. Maar ik had simpelweg niet door wat ik nou zelf wilde, wat ik nodig had om me goed te voelen.

Hoe kom ik er achter wat belangrijk is voor mij?

Ik realiseerde me dat als ik het beste uit mezelf wilde halen voor mezelf, dan ook de focus bij mezelf moest leggen. Mijn verlangens, dromen, krachten, mijn leven. Wat is echt belangrijk voor mij? En hoe gaat ik daar vorm aan geven? Maar hoe kom je daar nou achter?

Stilstaan bij wat echt belangrijk is doe je zo

  1. Neem afstand, mentaal en  fysiek
  2. Ontspan
  3. Focus op jezelf
  4. Stel vragen die gaan over jouw goede gevoel en hoe je hier beter in kunt worden

Afstand nemen

De meest heldere inzichten die ik heb gehad, zijn voortgekomen in een periode dat ik bewust afstand heb genomen. Even weg uit de normale gang van zaken, geen verplichtingen, alleen tijd, ruimte en aandacht voor mezelf. Echt kunnen ontspannen. Zo belangrijk! Maar dit is wel een dingetje… ontspannen is echt niet makkelijk als je onder druk staat. Maar ontspannen is wel een voorwaarde om overzicht te hebben, te kunnen zien wat belangrijk is en goede keuzes kunnen maken. Ik heb veel onderzoek gedaan naar allerlei mogelijke manieren die helpen, al dan niet ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Het hoeft niet perse te helpen. Zo krijg ik het niet voor elkaar om in meditatie of yoga een stuk ontspanning te vinden. Het was een ontdekkingstocht voor mij persoonlijk, het vinden van ‘het’ ontspannen gevoel en de methode die werkt.

Overzicht

Na jaren van doorgaan met alles was het best een rommeltje geworden. Geen focus dat was duidelijk, geen fundamentele keuzes ook dat werd duidelijk. Er diende zich iets aan en ik deed er wat mee. Ik had helemaal geen overzicht of doelen of plan voor de toekomst. Dan hoor je wel eens zeggen ‘zonder eigen plan, leef je het plan van een ander‘. En in mijn geval klopte dat zeer zeker.

Goede vragen stellen

Never nooit gedacht om eerst eens te vragen ‘wat moet ik hiermee‘, ‘wil ik dit’, ‘hoe brengt mij dit verder’? En weer die belangrijke vraag ‘wat is belangrijk en ligt mijn focus ook daar?’ Je kan je voorstellen dat dit mij in beweging heeft gebracht om mijn werk en leven anders aan te pakken.

Doen

Gelukkig blijft het doen ook nog prominent aanwezig, alleen met veel meer impact. En dat komt dus door de focus te hebben op de essentie. Dat maakt dat het kan, met veel meer moeiteloosheid, gevoel van regie en plezier.

Heel concreet is deze weg voor mij uitgemond in een verhuizing, een lieve man, een eigen bedrijf, een focus systeem en met rust & energie kunnen leven en ondernemen.

‘Ik wil niet meer voorbij blijven gaan aan wat echt belangrijk is.’

Ik wil niet meer voorbij blijven gaan aan wat echt belangrijk is. Bewust stilstaan en de tijd inruimen om met mezelf te zijn is een wezenlijk kleine stap geweest die een enorm groot verschil heeft gemaakt. En hoe langer ik het doe, hoe sneller en effectiever het ook nog eens gaat. Steeds meer leven en ondernemen vanuit wat echt belangrijk is, het gaan naar de essentie, zorgt voor moeiteloosheid, voor rust en vertrouwen, voor genereren van energie en vooral het vergroten van je eigen wijsheid. En dat komt wel heel goed van pas als je ondernemend bent, veel wilt en kunt, in een drukke wereld.

Het is mij gelukt en zo kan het voor iedereen lukken. Het zijn echt maar een paar kleine maar wel essentiële stappen. Geen gedoe, heel concreet en effectief. Je hoeft het alleen nog maar te doen!

En dat doen is bijvoorbeeld een afspraak met mij maken. Dat kan hier heel gemakkelijk, reserveer meteen in mijn agenda een plek. In een vrijblijvend gesprek van 20 minuten ontdek je welke stappen voor jou resultaat gaan geven.

Wil je hier verder over praten met mij?

 

Als je geïnspireerd bent door mijn blogs en je de principes van afstand & tijd nemen, reflecteren en focussen op wat echt belangrijk is op jezelf wilt toepassen, maak dan hier een afspraak met mij.

In een vrijblijvend gesprek van 20 minuten ontdek je welke stappen voor jou resultaat gaan geven.

Meer inspiratie