Retreat of retraite, kan het wat praktischer?

Ik speur het internet af, ik wil er even tussenuit. Alleen, of toch een soort van alleen. Want ik heb ook de behoefte om zaken op een rijtje te zetten, te sparren, gehoord te worden, naar de toekomst te kijken en doelen te bepalen. In rust, en met een plan.

Op zoek zijn naar een fijne rustige plek, verzorgd en comfortabel bracht mijn hoofd op hol. Wat is er veel te kiezen! Een yoga week in Italië of een breakweek in de Alpen, mindfulness, meditaties en detox. Groepen vrouwen en/of mannen, gezamenlijke activiteiten. Ah, gelukkig kom ik ook een mini-retraite tegen met wijn!

Ik zoek een praktische retreat!

Dat is wat ik zoek, met mijn praktische instelling en no-nonsense mentaliteit zoek ik een praktische retreat. En niet te vergeten, ik heb een grote behoefte om alleen te zijn om me te kunnen focussen op mezelf, op wat ik echt belangrijk vind. Focussen op wat ik denk, en de impact daarvan. Focussen op wat ik wil en doe en de impact daarvan. Acties bepalen die zin gaan hebben, overwegingen die ik tegen iemand aan kan houden. Iemand die helpt om goed te reflecteren op mezelf en mijn handelen.

Retraite betekent letterlijk ‘terugtrekken’

In het woord zelf vind ik wel betekenis en aansluiting bij mijn behoefte. Retraite betekent letterlijk ‘terugtrekken’. Dat is precies wat ik zoek, afstand nemen van alles wat nu mijn leven is en de rust opzoeken. De betekenis die het woord heeft gekregen komt uit de religieuze hoek; ‘geestelijke afzondering, waarbij men zich gedurende enige dagen uitsluitend bezighoudt met de overdenking van geestelijke zaken, afgewisseld door gebed en onderzoek van het geweten’. Helemaal prima natuurlijk, maar waarschijnlijk ben ik niet de enige die afhaakt bij het idee.

‘Ik ben er even niet’ is het nieuwe succes

Tijd alleen is een onmisbare component van het leven. Het lijkt egoïstisch, maar uit meerdere onderzoeken blijkt dat je juist empathischer wordt als je af en toe tijd met jezelf doorbrengt. Om er echt te kunnen zijn, moet je wel beschikbaar kunnen zijn. Kun jij dat als je moe bent en ongemerkt in een te hoog tempo leeft? Of erger, als je ongemerkt een leven leeft waarin je helemaal niet meer doet wat je van plan was.

Alleen zijn is belangrijk voor goed zelfinzicht

Naast dit is het alleen zijn ook belangrijk voor goed zelfinzicht. Tijd om werkelijk te ontdekken wat je wil of wat je nodig hebt, zonder al die invloeden van buitenaf. Heel eerlijk zijn naar jezelf gaat echt een stuk makkelijker als je tot rust komt, omdat juist dan je brein optimaal kan werken en logica, relativeren en het zien van mogelijkheden eenvoudiger is. Maar ook het inzicht in wat belangrijke acties zijn om je doelen dan te bereiken krijgt meer kans.

En dat is precies waar ik naar op zoek ben geweest. Dat gaf ik al aan. De vragen die de kop op steken gedurende het alledaagse leven eens echt de tijd geven: ‘of ik wel de juiste dingen doe‘, ‘hoe ik effectiever kan ondernemen‘, ‘hoe ik me eigenlijk echt voel’. ‘wat zijn stappen die impact hebben’ en ‘waar leg ik mijn focus dit jaar’.

‘Ik wil niet meer voorbij blijven gaan aan wat echt belangrijk is.’

Ik wil niet meer voorbij blijven gaan aan wat echt belangrijk is. Bewust stilstaan en de tijd inruimen om met mezelf te zijn is een wezenlijk kleine stap geweest die een enorm groot verschil heeft gemaakt. En hoe langer ik het doe, hoe sneller en effectiever het ook nog eens gaat. Steeds meer leven vanuit wat echt belangrijk is, het gaan naar de essentie, zorgt voor moeiteloosheid, voor rust en vertrouwen, voor genereren van energie en vooral het vergroten van je eigen wijsheid. En dat komt wel heel goed van pas als je ondernemend bent, veel wilt en kunt, in een drukke wereld.

Het is mij gelukt en zo kan het voor iedereen lukken. Het zijn echt maar een paar kleine maar wel essentiële stappen. Geen gedoe, heel concreet en effectief. Je hoeft het alleen nog maar te doen!

Succesfactoren van een praktische retraite

Dit zijn succesfactoren van een gelukkige en ontspannen ondernemer, waarbij je het gevoel hebt dat je je leven en je onderneming leidt zoals dat bedoeld is:

  1. Tijd nemen om te reflecteren op werk en leven
  2. Focussen op de essentie
  3. Concrete acties bepalen die je dichter bij je doel brengen

Tijd en volle aandacht voor jou

 

Soms moet je afstand nemen om dichter bij de oplossing te komen

Hoe zou je het ervaren als je een middag of een aantal dagen alleen kunt zijn, geen groepsgedoe, geen yoga of mindfulness, wel tijd en volle aandacht voor jou? Waarbij je een krachtige methodiek leert. Focus op wat echt belangrijk is, focus op wat echt goede vragen zijn om antwoorden te vinden, focus op echt ontspannen en focus op ook echt doen. Ik breng je dichter bij de oplossing door afstand te nemen.

Dit zijn de 3 onderdelen van een praktische retreat

  1. Hoe je reflecteert op jezelf en wat essentieel is om in contact te staan met jezelf, je omgeving, je passie en je succes;
  2. Wat je prioriteiten zijn en hoe je de regie op je leven kunt houden;
  3. Hoe je tot rust kunt komen om daarmee betere resultaten kunt bereiken;

Full focus persoonlijke begeleiding bij deze retraite

Bijzonder aan de praktische retreat is dat je full focus persoonlijke begeleiding krijgt. Of het nu gaat om focus, energie, leren ontspannen, de dingen doen die er toe doen…. Alles draait om beter je behoeften en mogelijkheden zien. Hoe richt je je leven in waarbij energie, geluk en een ontspannen gevoel voorop staan, en de impact van je acties vergroot? En hoe zorg je ervoor dat je je focus houdt en blijvend het geleerde en je wijsheid in de praktijk in blijft zetten.

Geen geklets, geen gedoe retreat

Heel concreet tot praktische oplossingen komen die werken voor jou. De kracht van onze eenvoudige methodiek leren en toe kunnen passen. Omdat het belangrijk is dat jij je eigen unieke toepassing vindt om te leven zoals je dat voor ogen hebt.

In 10 weken meer focus en rust

Neem 4 praktische stappen van too fast naar focus en rust, voor drukke en bevlogen ondernemers

  • 4 sessies van 90 minuten (locatie kantoor Zundert, online of outdoor is ook mogelijk)
  • 1 middag van 180 minuten (natuurlocatie)
  • 10 weken (om de week een sessie), gedurende deze periode is tussentijds klanken mogelijk
  • Investering € 975,- exclusief BTW

 

Heb je interesse om te ontdekken wat jij met de methodiek Connectivity Life kunt bereiken? Maak dan hier een afspraak met mij. In een vrijblijvend gesprek van 20 minuten ontdek je welke stappen voor jou resultaat gaan geven.

Meer inspiratie