Niets doen is geen optie voor mij, focus wel!

Niets doen is geen optie voor mij, focus wel!

De doe-factor. Het zit in me, ik ken het als vanouds. Vroeger zei ik vaak tegen mijn moeder dat ik iets eerst wilde ervaren voordat ik er wat van zou vinden. Ik ben er achter gekomen dat dit geldt voor veel leerprocessen in het leven. Doen is ervaren. Doen is leven.

 

Wat doet te veel doen met je?

Maar wat als je te veel doet? Je leeft immers maar 1 keer. Kan ik niets tegenin brengen.

Ben je je wel bewust van wat veel doen met je doet? Daar kan ik wel iets tegenin brengen. Zomaar wat doen zonder je bewust te zijn waarom je wat doet gaat je echt niet brengen waar je wilt zijn. En waar je wilt zijn is vaak het gevoel hebben dat je lekker leeft. Waar of niet?

 

Niets doen is geen optie

Menigeen is zich ervan bewust dat niets doen geen optie is. We krijgen het vaak met de paplepel ingegoten.: “Ga eens wat doen!”. Vast ook gehoord toen je opgroeide…

Iets doen geeft daarentegen ook een goed gevoel, activeren geeft energie. En in beweging zijn geeft je brein het idee dat je leeft!

 

Ik leef, dus ik kan er wat aan doen

Lekker willen leven houdt voor mij in dat ik bezig ben. Maar niet zomaar. Ik leef, dus ik kan er wat aan doen betekent voor mij dat ik mijn leven op een eigen manier kan invullen. Maar niet zomaar, niet alles! Wat echt van belang is, dat doe ik eerst. Focus! Als je actie neemt, een doel voor ogen hebt (niet zomaar iets doen) en belangrijke zaken eerst doet, dan kan je er donder op zeggen dat je meer effectief bezig bent. Het geeft mij in ieder geval het gevoel dat ik mijn leven leef, en goed ook!

Maak er een levensstijl van, en je kunt dagelijks je voordeel halen uit je doe-factor.

Wil je hier verder over praten met mij?

 

Als je geïnspireerd bent door mijn blogs en je de principes van afstand & tijd nemen, reflecteren en focussen op wat echt belangrijk is op jezelf wilt toepassen, maak dan hier een afspraak met mij.

In een vrijblijvend gesprek van 20 minuten ontdek je welke stappen voor jou resultaat gaan geven.

Meer inspiratie