Vertragen in 3 stappen, hoedoedegeda

Vertragen, hoedoedegeda in 3 stappen?

Wat ik zo heerlijk vind aan het wonen in Brabant is het herkenbare bourgondische en de heerlijke taal.

De Brabanders hebben het belangrijkst woord van de 21e eeuw bedacht.

Als je dit woord in je systeem kunt opnemen, als je bereid bent het effect dat het heeft te zien, is het misschien wel de belangrijkste katalysator voor je carrière: hoedoedegeda?

Ik las een artikel van Jeroen Busscher waarin hij de Brabanders op een prachtig podium zet.

Wie ‘hoedoedegeda’ zegt, wil echt weten hoe de ander iets voor elkaar krijgt, welke exacte handelingen, welke woorden, welke beslissingen genomen zijn om dat wat plaatsgevonden heeft te realiseren. Afkijken is de belangrijkste bron van kennis, als je ‘hoedoedegada’ zegt, dan besef je dat. Nieuwsgierig zijn, je eigen mening ter discussie durven stellen, dat is open staan voor iets nieuws.

 

Het nieuwe hier is het vertragen

En zodoedegada.

  1. Master your mindset – vertragen is niet niks doen of minderen, vertragen is je afvragen wat voor jou effectief is om te doen, of je bezig bent met de essentie. In je mind de juiste motivatie vinden om jezelf te coachen is dé sleutel voor meer kunnen vertragen.

 

  1. Neem meer tijd – voor alles… om er aan te wennen kun je
  • bij een aantal activiteiten een minuut bijtellen
  • bij het opwarmen van een maaltijd het fornuis standje lager zetten
  • bij het ademhalen zo nu en dan bewust een tel extra uitademen
  • loop net een tandje minder hard

 

  1. Minimaliseer multitasken – met multitasken druk je als het ware het gaspedaal non-stop in, dat kost bakken energie! Doe 1 ding tegelijk, en je voelt je rustiger. Dit is voor mij een life changer geweest. Niet alleen met meer rust iets kunnen doen, maar ook nog eens stuk voor stuk de zaken af kunnen ronden. Effectief, Efficiënt, Essentieel!

 

Je maakt je leven niet beter door meer en sneller te doen, het leven raast dan aan je voorbij. Wil je langer genieten van je leven, meer voldoening ervaren, meer dingen bereiken die echt betekenis hebben? Maak eens een start met vertragen en vertel mij hoegedadoet. Ik kijk er naar uit!

Wil je hier verder over praten met mij?

 

Als je geïnspireerd bent door mijn blogs en je de principes van afstand & tijd nemen, reflecteren en focussen op wat echt belangrijk is op jezelf wilt toepassen, maak dan hier een afspraak met mij.

In een vrijblijvend gesprek van 20 minuten ontdek je welke stappen voor jou resultaat gaan geven.

Meer inspiratie