Focus on what matters 

let's go !

Besteed je voldoende aandacht aan de dingen die je echt belangrijk vindt?

Deze vraag heb ik ontelbare keren niet aan mezelf gesteld of zelfs niet willen horen toen het mij gevraagd werd. Het gevoel van het te druk hebben stond prominent op de voorgrond. Druk waarmee? Met die dingen, weet ik nu, die als afleiders goed uitkwamen om niet te hoeven luisteren naar wat ik eigenlijk wilde. Want als je luistert, dan moet je er ook wat mee doen (vind ik dan...). En natuurlijk was ik wel bezig met zo efficiënt mogelijk 'leven', regelen en dingen effectief willen doen ging me goed af. Naar buiten toe ja, in het werk ja. In mijn leven, nee. Ik realiseerde me dat ik alleen zekerheden op aan het bouwen was vanuit resultaten die ik bereikte en niet vanuit mezelf waar ik me krachtig, rustig en wijs kon voelen. Het gevoel van geluk stond op dat moment ver van me af.

En in alle drukte zou ik maar voorbij blijven gaan aan wat echt belangrijk is, zijn wie ik ben, om de dingen te doen die er toe doen. Bewust stilstaan en de tijd inruimen om in contact te zijn met mezelf is een wezenlijk kleine stap geweest die een enorm groot verschil heeft gemaakt. En hoe meer je het doet, hoe sneller en effectiever het ook nog eens gaat. Steeds meer leven vanuit je kern zorgt voor moeiteloosheid, voor rust en vertrouwen, voor genereren van energie en vooral het vergroten van je eigen wijsheid. En dat komt wel heel goed van pas als je ondernemend bent, veel wilt en kunt, in een drukke wereld.

Het is mij gelukt en zo kan het voor iedereen lukken. Het zijn echt maar een paar kleine maar wel essentiële aanpassingen.
Geen gedoe, heel concreet meer inzicht krijgen hoe je eigen brein werkt en je potentieel om ontspannen te werken en te leven vergroten. Met betere resultaten door simpelweg een beter contact met jezelf en je omgeving. 

Ik geloof in ontspannen leven en ondernemen

Ik geloof dat als rust, energie en wijsheid in ondernemend Nederland meer centraal wordt gesteld, betere resultaten vanuit vertrouwen en kracht kunnen ontstaan, en wij met elkaar meer geluk en gezondheid kunnen creëren.

Ga er ook voor!